Resepi Puding Agar-Agar Kastard

Resepi Puding Agar-Agar Kastard – Saya ingin membuat puding atau puding dalam pelbagai warna dan corak. Memang begitu teruja untuk membuat ia indah kerana saya tidak artisan untuk tetapi saya seorang yang praktikal yang mempunyai rasa kecemasan dan masa sepantas yang boleh didapati daripada hanya rupa menarik tetapi ia tidak merasa seperti itu.

Saya ingin berkongsi resepi puding agar-agar kastard, satu puding di selera saya dan sedap makan dengan puding kastard. Saya biasanya tidak mempunyai satu puding kastard sedikit lembut, kerana Bilakah saffron dengan sos merasai sedikit di dalam mulut. Tapi puding ini lazat. Lembut masih boleh chewed. Satu keluarga suka sangat. Baik Makan. Hanya begitu lazat dan juga dimakan dengan Kuah. Saya tidak pula snap untuk makan dengan buah-buahan koktel dan saya juga bercampur dengan beri yang berwarna-warni. Masa depan saya berkongsi cara saya menikmati puding kastard dengan buah-buahan yis.

Resipi puding agar-agar kastard saya perolehi daripada internet apabila mencari Resipi jadi yang berwarna-warni. Ia adalah mudah untuk diperoleh dengan warna-warna yang berwarna-warni semata-mata percikan yang dibekalkan. Sejuk di makan sejuk. Jom lihat bahan-bahan resepi puding agar-agar kastard paling sedap dan mudah.

Resepi Puding Agar-Agar Kastard
Resepi Puding Agar-Agar Kastard

Bahan-bahan resepi puding agar-agar kastard :

 • 1 pek gelatin (20 gram)
 • 6 cawan air
 • 12 camca besar gula
 • 1/2 tin susu cair
 • 1 telur kuning
 • 1 sudu besar tepung kastard
 • 1 sudu teh pewarna merah
 • 1 sudu teh pewarna hijau untuk hiasan
 • Sedikit cecair coklat

Cara membuat resepi puding agar-agar kastard :

 1. Masak gelatin dengan gula hingga mendidih dan segala-galanya dibubarkan
 2. Tambah tepung kastard, telur kuning dan susu cair di dalam gelatin… kacau selama 5 minit hingga mendidih.
 3. Selepas mendidih off api dan mencurah ke dalam kuali.
 4. selepas itu Percikkan pewarna itu dengan kreativiti sendiri.
 5. Biarkan sejuk dan sedia untuk dimakan.

Baca Juga : Resepi Puding Buah-Buahan Campuran

Sekian resepi puding agar-agar sedap yang bisa anda cuba di rumah dan psti nya resepi tu akan membantu anda untuk membuat puding agar-agar yang lebih sedap dan semoga bermanfaat. jangan lupa share.

One thought on “Resepi Puding Agar-Agar Kastard

Leave a Reply

Your email address will not be published.