Resepi Puding Buah Cocktail Mudah

Resepi Puding Buah – Hari ini saya ingin berkongsi resepi puding buah buahan, makanan sesuai untuk pencuci mulut. Saya menyediakan Agar agar buah-buahan koktel buah-buahan sebagai hidangan untuk tetamu istimewa kami pada hari minggu lepas. Klik ini laman web untuk lihat resipi sama digunakan oleh Juita sebelum. Saya masak sendiri dengan serta-merta dari pejabat. Memang agak letih kerana perjalanan saya agak lewat. Jadi saya hanya menyediakan bahan-bahan sahaja. Kecuali untuk itu maka aku terus. Disimpan di dalam peti sejuk untuk menyejukkan. Sesungguhnya, amalan adalah supaya saya semalam. Jadi keesokan harinya, saya terkejut melihat ia telah tamat tempoh. Kes-kes tersebut adalah jarang berlaku. Biasanya mengambil masa hari yang banyak untuk dibelanjakan. Berbuat apa-apa, berasa gembira ketika tetamu dan anak-anak seperti apa yang telah disediakan.

Jika anda mahu melihat video yang telah disediakan, ia boleh dilihat di youtube sekarang Layan resepi yang saya pelajari resepi puding buah buahan campuran. Antara pencuci mulut yang banyak, aku merasa sangat gemar puding, puding buah-buahan tanpa mengira atau puding roti. Untuk entri resipi kali ini saya ingin berkongsi resepi puding koktel buah-buahan bersama sos kastard untuk mencuba.

Baca Juga : Resepi Puding Triffel Mudah dan Sedap

Untuk entri resipi kali ini saya ingin berkongsi resepi puding buah cocktail buah-buahan bersama sos kastard untuk anda cuba atau resepi puding buah laici, resepi puding buah naga. jom kita liat bahan bahan resepi puding buah.

Resepi Puding Buah
Resepi Puding Buah

Bahan-bahan Resepi Puding koktail buah-buahan :

 • 1 paket tepung gelatin
 • 4 cawan air
 • 1 cawan gula
 • telur 2
 • 3 camca besar tepung kastard
 • ½ tin susu sejat
 • 1 boleh koktel buah-buahan

Cara memebuat resepi puding buah buahan :

 1. masak agar dengan air dan gula sehingga dibubarkan. Kemudian masukkan susu.
 2. dalam bekas berasingan, masukkan telur dan tepung kastard. Kacau bahan-bahan 2.
 3. apabila campuran gelatin, gula, air dan susu hingga mendidih, masukkan campuran tepung dan kastard telur.
 4. akhir sekali, tambah buah-buahan koktel (tanpa air).
 5. masukkan ke dalam acuan yang sesuai dan sejukkan.

Baca Juga : Resepi Puding Roti Karamel Tanpa Telur

Itu adalah resepi puding triffel mudah dan sedap dari ResepiPuding.Com Mudah-mudahan berguna. Menyebarkan kebahagiaan, terimakasih.

2 thoughts on “Resepi Puding Buah Cocktail Mudah

Leave a Reply

Your email address will not be published.