Resepi Puding Cocktail Berkuah

Resepi Puding Cocktail – Teringatat Kampung teringat zaman lama, apabila pilihan raya, kita perlu membuat resepi puding kastard cocktail berkuah. Macam satu kemestian pesta di Kelantan perlu kek kepada perintah. Tanpa mengira agar agar sirap merah kosong, agar agar atau puding dikeringkan buah-buahan. Pesta sebelum saya mendaftarkan diri di Universiti Malaya, kami membuat banyak bahawa ke kering kemudian dibekalkan kepada kakak saya membawa kampus. Tapi bukan aku tapi makan adalah salah satu daripada kawan-kawannya.

Menghidupkan resipi ini, ia diambil dari resipi resepi di internet. Saya suka resepi puding buah cocktail yang menggunakan bahan-bahan yang mudah tetapi masih menghasilkan rasa yang sama. Puding ini yang dimasak oleh Juita dibantu oleh Aween. Mudah dan sangat cepat untuk menyediakan. Boleh makan pm petang ini. Best nyer selalu bahawa jenis bes cuti CNY tahun ini. Mari kita lihat gambar gambar step by step resepi cocktail puding yang simple ini.

Baca Juga : Resepi Puding Buih Berkuah Mudah

Jom kita liat juga bahan-bahan yang digunakan untuk membuat resepi puding cocktail mudah ini, kalau sudah bisa, cuba lah di rumah untuk memebuat puding cocktail paling sedap ini.

Resepi Puding Cocktail
Resepi Puding Cocktail

Bahan-bahan resepi puding cocktail berkuah :

  • 10 gm serbuk gelatin
  • 1 boleh susu sejat penuh krim
  • 1/2 cawan gula
  • 3 cawan air
  • 1 boleh koktel buah-buahan

Cara-cara resepi puding cocktail :

  1. Campurkan serbuk gelatin dengan gula. Tambah air untuk campuran gelatin campuran tepung dan kacau sehingga diadun. Membawa ke mendidih.
  2. Masukkan susu sejat dan kacau. Selepas itu, api neraka akan ditutup.
  3. Guna buah-buahan koktel, disalirkan. Masukkan buah-buahan koktel dalam gelatin dan kacau.
  4. Tuang ke dalam acuan yang anda suka dan sejukkan sebentar. Dimasukkan ke dalam peti sejuk dan biarkan ia Mengeras.
  5. Keluarkan dari peti sejuk dan biarkan yang berkhidmat.

Baca Juga : Resepi Puding Jagung Santan Sedap dan Lembut

semoga berjaya! Jangan lupa untuk berkongsi resipi puding cocktail berkuah paling sedap ini dengan rakan-rakan anda. itu adalah resepi puding buih dari ResepiPuding.com semoga bermanfaat.

2 thoughts on “Resepi Puding Cocktail Berkuah

Leave a Reply

Your email address will not be published.