Resepi Puding Coklat Susu

Resepi Puding Coklat – Hai, Semua. hari ini saya ingin berkongsi resepi puding coklat mudah, resepi puding kastard coklat. Resepi Mari kita cuba je paun ini lagi senang, langkah-langkah beliau cawan je. semoga berjaya. Jangan lupa untuk berkongsi dengan rakan-rakan lain daripada kamu.

Puding merupakan pencuci mulut hidangan makanan juga yang sentiasa Snek kegemaran. Sebagai tambahan kepada chew lazat puding adalah juga sangat mudah untuk membuat. Pelbagai puding yang jadi masa berangin varian yang anda boleh memilih salah satu daripadanya untuk dihidangkan sebagai makanan ringan yang lazat sambil bersantai bersama keluarga, ada resepi puding coklat susu, resepi puding roti coklat, resepi puding marble coklat dan resepi puding coklat oreo. Variasi puding adalah bahawa anda boleh memilih lapisan puding coklat putih. Bahan-bahan yang digunakan adalah proses yang agak mudah dan mudah untuk persembahan. Untuk membuatnya di rumah anda boleh mengikuti sebarang resipi bagaimana untuk membuat lapisan puding coklat putih yang lazat seperti ditunjukkan di bawah ini, jom langsung liat saja.

Resepi Puding Coklat
Resepi Puding Coklat

Baca Juga : Resepi Puding Buah Cocktail Mudah

Bahan-bahan resepi puding karamel coklat :

 • gelatin 8gm tepung
 • 500ml susu segar
 • tebal 100ml krim / double krim
 • 200gm masak coklat, dicincang
 • 20gm Koko powder
 • 20gm gula perang

Bahan-Bahan resepi puding coklat mudah untuk Sos coklat:

 • 200gm masak coklat, dipotong kepada kepingan kecil
 • 100ml tebal krim

8 acuan kecil (basah ia terlebih dahulu)

Cara membuat resepi puding kastard coklat :

 1. menggabungkan susu, krim dan Jeli serbuk dan masak hingga berbuih pada tepi periuk. Letakkan serbuk koko, gula coklat dan coklat masakan. Kacau sehingga segala-galanya dibubarkan. Masak atas api rendah sehingga mendidih.
 2. Kacau sehingga diadun, Tuangkan ke dalam acuan dan biarkan ia pembekuan.
 3. Simpan di dalam peti sejuk dan Hidangkan bersama sos coklat jika anda suka.
 4. Sos coklat: Panaskan krim di dalam Relau double, tambah coklat masakan dan kacau sehingga coklat marjerin menjadi cair.

Baca Juga : Resepi Puding Triffel Mudah dan Sedap

Setelah selesai semua jom dicuba puding coklat yang sedap tu. Itu adalah resepi puding coklat mudah dari ResepiPuding.Com Mudah-mudahan berguna. Menyebarkan kebahagiaan, terimakasih.

Pencarian Resepi Terkini:

 • Puding coklat

One thought on “Resepi Puding Coklat Susu

Leave a Reply

Your email address will not be published.