Resepi Puding Jagung Santan Sukatan Cawan

Resepi Puding Jagung Santan – Hello semua, hari ini saya ingin mencuba untuk membuat resepi puding jagung santan saya belajar dan baca naca di internet dan lihat lihat di youtube video resepi puding jagung santan sedap dan lembut yang saya lihat. Saya masih ingat saya digunakan untuk membuat puding jagung santan ini. Walau bagaimanapun, tidak seperti yang sepatutnya. selepas beberapa ketika saya cuba akhirnya saya boleh membuat resipi puding jagung santan.

Silam hari saya benar-benar suka untuk memasak dan ia berasa amat sedih apabila saya gagal untuk membuat resepi yang saya mahu. puding jagung santan adalah enak bila dimakan sejuk, sejuk, dan bila ditadbir frezzer berlangsung beberapa hari.

Baca Juga : Resepi Puding Coklat Mudah

Resepi puding jagung santan sukatan cawan adalah sangat mudah apabila dimakan bersama keluarga pada hujung minggu. Kecairan pasti ingin tahu bagaimana untuk membuatnya jadi benar? jom kita langsung lihat dibawah ni.

Resepi Puding Jagung Santan
Resepi Puding Jagung Santan

Bahan-bahan resepi puding jagung santan sukatan cawan :

 • 2 keping jagung manis, dibersihkan daripada kulit dan rambut dan kemudian sikat dan ketepikan
 • 800 ml santan
 • 6 camca besar gula
 • 3 camca besar cornstarch, dilarutkan di dalam air. Ketepikan
 • 1 sudu kecil garam
 • Agar – agar serbuk 1 paket, mana-mana jenama

Bagaimana untuk membuat resepi puding jagung kastard santan:

 1. Menggabungkan semua jagung bahawa anda mempunyai com dengan santan. Kisar sehingga sebati, kemudian ketepikan.
 2. Sediakan bekas bersaiz sederhana.
 3. Meletakkan bahawa – serbuk itu ke dalam periuk, tambah gula, garam, dan jagung yang telah telah diadun dengan santan lebih awal. Kacau – kacau sehingga semua bahan sekata dicampurkan.
 4. Rebus sehingga masak puding, jangan lupa untuk terus mengacau perlahan – perlahan-lahan.
 5. Tambah cornstarch dicairkan dengan air. Kembali ke masak selama kira-kira 4 minit, kacau sentiasa, perlahan – perlahan-lahan.
 6. Bersedia untuk mencetak uding jagung acuan yang anda cipta. Angkat puding yang telah dimasak dan kemudian tuangkan dalam acuan. Tunggu beberapa minit sehingga puding agak sejuk dan wap haba yang hilang.
 7. Kemudian meletakkan di dalam peti sejuk.
 8. Puding jagung yang diperbuat daripada santan anda sedia untuk dinikmati
 9. Bahagian itu cukup untuk empat orang

Baca Juga : Resepi Puding Buah Cocktail Mudah

Well, itu adalah resepi puding jagung santan sukatan cawan sedap dan lembut. Ia bukanlah sukar dan sangat praktikal untuk mencuba di rumah. Bahan-bahan yang digunakan juga ditemui. Untuk acuan puding acuan kami mengesyorkan menggunakan unik dan menarik. Dengan mereka yang unik Reka bentuk dan dengan sesiapa yang akan membuat Melihatya yang terus tertanya-tanya dan tidak sabar-sabar untuk menikmatinya.

Pencarian Resepi Terkini:

 • resepi puding jagung santan sukatan cawan

Leave a Reply

Your email address will not be published.