Resepi Puding Jagung Kastard Paling Lembut

Resepi Puding Jagung –  Salam sejahtera. Malam ini saya membuat resepi puding jagung yang tanpa buah-buahan koktel buah-buahan. Saya ambil resepi puding jagung sedap ini dari dalam dapur CT jagung kastard resipi puding Berkoktail. Itu adalah kerana saya hanya mahu menghabiskan baki dalam tin jagung manis yang dibuka pertama kali yang berlaku agak cukup untuk membuat resepi puding jagung simple. Lebih pulak, puding jagung, anda punya satu, jadi saya rasa tidak perlu untuk meletakkan buah-buahan koktel. Kemudian Kurangkan rasa dan rasa jagung manis. Saya digunakan untuk membuat puding jagung ini tetapi entah bagaimana punya ke. 2 kali aku membuatnya tetapi masih tidak sebagaimana yang sepatutnya. Tapi resepi ini, kerana apabila dikacau, maka pekat dan berkilat melambangkan kejadian yang positif. Akan senyum puas selepas percubaan yang lepas tidak perlu begitu.

Resepi Puding Jagung
Resepi Puding Jagung

Puding adalah baik, apa yang mereka adalah bila dimakan sejuk apalagi nak buat resepi puding sukatan cawan. Mengapa tidak cuba untuk membuatnya. Boleh juga dimakan semasa kerusi-kerusi berjemur pada hujung minggu. puding kastard jagung adalah sangat mudah apabila dimakan bersama keluarga pada hujung minggu. Kecairan pasti ingin tahu bagaimana untuk membuatnya jadi benar? Marilah kita sendiri-resepi di bawah :

Baca Juga : Resepi Puding Karamel Mudah dan Sedap

Bahan-bahan resepi puding jagung
(Bajet untuk keluarga pertama daripada 4 orang)

 • 1 cawan tepung kastard
 • 1/2 cawan gula
 • 1 boleh susu sejat
 • 1 boleh bagi jagung manis
 • 1 sudu kecil garam
 • Pewarna kuning (jika perlu)
 • 1 boleh air (guna tin susu sejat lebih awal)
 • 1 cawan santan

Bagaimana untuk membuat puding jagung sedap kastard sebenar

 1. sediakan dalam periuk / kuali, masukkan gula dan tepung kastard, menggabungkan sehingga sebati. Tambah susu sejat (susu) dengan 1 boleh jagung manis lebih awal. Jika anda ingin lemak, tambahkan 1 cawan santan. Dan, jika anda mahu jagung kelihatan baik dan lebih halus, beliau juga boleh mengisar ia. Tidak menjadi masalah. Kemudian lagi mengelirukan.
 2. Tambah sedikit garam untuk rasa fattier. Ia dipanggil Seni Kulinari…
 3. meletakkan air ke dalam bahan-bahan ini. Apabila semua bahan sudah baik bercampur dan tidak bergumpal, boleh meletakkan periuk / kuali di atas dapur. Cahaya api. Gunakan api yang sangat minima. Jika tidak, takut adunan tidak berseri. Kacau lagi, perlahan-lahan.
 4. Jika anda suka warna kuning terang, sedikit pewarna kuning.
 5. kacau sehingga tebal dan berkilat. Ha! Memang cantik berkilat. Sebab kita meletakkan ini campuran gula dan tepung kastard yang menaikkan siri ini.
 6. Keluarkan dan tuangkan dalam kuali. Biarkan sejuk dalam kuali sebentar, kemudian dimasukkan ke dalam peti sejuk. Apabila anda sejuk sangat mudah untuk dipotong.

Baca Juga : Resepi Puding Roti Simple

Tips membuat puding jagung kastard kuning berkilat
# Terdapat juga soalan yang mana kita mahu puding kastard berkilat? Jika anda mahu puding bersinar, sedikit letak 1 sudu cornstarch, tetapi dapat menokok Tambah sedikit air kerana cornstarch untuk menebal bahan-bahan campuran.
# Ada beberapa sebab-sebab puding tu terlembik dalam air. Ada peringkat yang sukar kerana air kurang. Jadi, ikuti air tin susu sejat. Sebagai contoh, jika 1 boleh susu sejat, 1 boleh air juga. Satu lagi, menggunakan kepakaran seorang wanita / bonda yang boleh meneka ukuran tersebut. Ya… memang sudah masak yang mahir. Hihi…
ok. Jika anda sudah tahu bagaimana untuk sebenar jagung puding kastard, anda boleh cuba lain resepi puding jagung santan atau resepi puding jagung berkuah. Lebih-lebih lagi boleh melakukan tips kami gloss puding kastard jagung. Itu adalah resepi puding karamel dari ResepiPuding.Com Mudah-mudahan berguna. Menyebarkan kebahagiaan.

Pencarian Resepi Terkini:

 • puding jagung tepung jagung
 • resepi puding jagung azlina ina
 • resepi puding jagung guna tepung jagung

Leave a Reply

Your email address will not be published.