Resepi Puding Karamel Mudah Dan Lazat

Resepi Puding Karamel Mudah dan Lazat – Kebangkitan, celik, tup tup dah dah dah dah dah. Saya tidak fikir ia adalah cepat. Bermula bangun selalu bagi makan dalam sebulan. awak dah sedia? Jika sahur, keluarga biasanya saya tidak benar-benar peduli apa yang makan. Panas nasi dengan telur SJ sudah cukup. Itu adalah betul. Kerana masa apabila mata mamai lagi. Ada rasa tiada selera makan. Jadi, menghentam menangani dengan menu tab panas-panas. Mari kita Buka mata. hihi

Apabila anda memanggil sahur itu, tiada mesti boleh berbuka masa. Walaupun ada satu je Langkau sahur, berbuka masa mesti tidak tinggal. Yelah, telah lapar untuk sehari suntuk. Untuk masa berbuka, ia mula bertanya kepada anda untuk makan. Buat pertama kalinya, masa pembukaan hari saya boleh tidak boleh diampunkan. Inilah pembuka selera saya. resepi puding karamel Kadang-kadang ia boleh menjadi sekumpulan tembakan ribuan orang. Makan masa yang masih panas. Ia tidak kelihatan orang kiri kanan. Anda tahu ia adalah licin.

Tu dululah. Sekarang, tidak kira apa. Murtabak adalah mahal kot. Jadi, saya boleh berehat dengan makanan biasa. Sekarang, saya sudah jatuh cinta dengan puding Karamel. Caramel puding puding atau telur adalah salah satu pencuci mulut yang kegemaran saya. Mengapa? kerana mudah untuk membuat dan merasa baik sangat sesuai jika ia memberi masa iftar. Pernah dengar puding ini? Saya telah melihat puding sejak berpuasa 2 tahun yang lalu untuk membeli makanan untuk berbuka puasa. Agak mahal juga dijual 1 keping. Tetapi Semoga berjaya. Sehingga berkali-kali saya membeli. Anda juga bisa mencuba Resepi Puding Kastard Paling Sedap

Puding caramel mempunyai banyak versi. Saya telah melakukan banyak kali tetapi terdapat Jan ditolak. Puding tawarlah. Puding yang manis. Puding yang berlumpur sehingga ia berkecai. Caramel adalah hangus, pahit. Puding telur busuk untuk melupakan esen vanila. Machiam machiam tauu. T_T

Read More : Resepi Puding Jagung Paling Sedap

Bagi saya, resepi puding karamel lazat apabila puding dia manis, tekstur yang adalah warna yang lembut dan caramel. Tidak bebawangnya ye. Kerana Bilakah pahit buruk. Huhu… Caramel yang diletakkan berhampiran bahagian bawah puding akan yang manis air kecil cuba minum air dan dimasak. Jadi, apabila makan dengan puding manis yang sederhana, gabungan kedua-dua rasa akan hanya bagus. nyummehh. Masa ini, saya akan berkongsi lembut, sweet, sweet dan resepi puding caramel yang penting mudah dan mudah. Boleh masa pencuci mulut atau pembuka selera untuk memecahkan cepat.

Resepi Puding Karamel Mudah dan Paling Sedap
Resepi Puding Karamel Mudah dan Paling Sedap

Bahan-bahan resepi puding karamel :

 • 4 telur saiz A (5 biji jika saiz B).
 • 1 sudu teh susu cair
 • 4 sudu besar gula (saya gunakan sudu di)
 • 170 ml air
 • Sedikit esen vanila

Cara membuat resepi puding karamel tanpa telur:

 1. Mula-mula menyediakan caramel terlebih dahulu. Tetapi sebelum itu, menyediakan lembaran penaik atau hidangan penaik untuk memasak.
 2. Bagi caramel, masukkan 5 sudu besar gula dan 3 sudu besar air ke dalam kuali. Kacau sehingga ia menjadi warna perang. Memang agak sedikit warna perang, ianya cepat untuk memasukkannya ke dalam kuali. Justifikasi caramel tersebut dan biarkan sejuk.
 3. Sekarang untuk membuat puding yang.
 4. Membawa mangkuk ke lembangan untuk, tetapi saiz adalah mudah. Menyelesaikan telur dan Gaul sehingga sebati. Ia adalah masa untuk bergaul, tidak mendapat bubbly. Campurkan sehingga kuning.
 5. Kemudian dimasukkan ke dalam susu, gula, air dan esen vanila. Kacau semua hingga gula larut k. Tetapi pastikan anda tidak mendapat bubbly.
 6. Lagipun, Campurkan adunan ke dalam kurungan yang telah caramelized lebih awal. Kemudian Balut kuali dengan kerajang aluminium dan stim selama 45 minit atau sehingga masak.
 7. Jika anda memasakresepi puding karamel mudah, biarkan ia sejuk. Apabila ia sudah sejuk, pasang kuali dengan berhati-hati. Ia memang baik, meletakkan di dalam peti sejuk dan makan sejuk-sejuk times. K mudah selesa. : P

Read More : Resepi Puding Roti Bakar Dan Sos Kastard

gembira?

Okay ada sebenarnya 2 cara-cara untuk memasak puding ini. Samada kukus atau dimasak ketuhar. Tetapi saya tidak pula mendapatkan semula dalam ketuhar. Dah cuba, tetapi ia tidak. Jadi, wap seperti biasa. Anda juga bisa mencuba Resepi Puding Roti Kukus Mudah Dan Sedap Sangat Yang Mesti Dicuba!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.