Resepi Puding Kastard Jagung Simple

Resepi Puding Kastard Jagung – Saya menggunakan resipi puding jagung kastard tetapi entah bagaimana sekarang saya tidak mahu seperti beliau. Bukan kerana ia adalah buruk, hanya berasa ingin memakannya. Untuk mengisi resipi hari ini adalah apa ia berkongsi di sini dari resepi puding jagung tanpa kastard. Saya digunakan untuk membuat jagung puding adalah kerana apabila terdapat baki yang tinggal di dalam jagung manis dalam tin yang telah dibuka yang berlaku cukup untuk membuat puding.

Resipi puding jagung kastard adalah mudah lagi lazat. Selain itu, ketika makan sejuk-sejuk. Anda boleh menjadikan ia sebagai makanan di hujung minggu. Jika anda sudah tahu bagaimana untuk membuat kastard puding jagung ini, dilindungi seperti makan. Di samping itu kita ingin melakukan ini kuning berkilat, salivating mereka.

Resepi Puding Kastard Jagung
Resepi Puding Kastard Jagung

Satu lagi resipi teh petang bahawa saya akan berkongsi resipi lazat dan mudah untuk puding kastard dengan jagung adalah bahan utama. Jagung puding kastard mudah disediakan. Biasanya apabila saya membuat resepi puding kastard jagung itu disimpan di dalam peti sejuk, sejuk dan lazat dimakan segar. Jagung kastard resepi paling popular kanak-kanak – kanak-kanak. Apabila saya membuat puding jagung mereka membuat cinta dan tanya lagi, ‘ bonda masak puding jagung… lagi taw. Memasak dengan hati yang ikhlas untuk memasak mudah dan lazat. Ingin tahu bagaimana untuk memasak puding kastard jagung.

Baca Juga : Resepi Puding Kastard Berkuah Koktail

Bahan-bahan resepi puding kastard jagung berkuah :

 • 1 boleh jagung Creamy
 • 1 boleh susu cair
 • 3 cawan air
 • gula 1 cawan zarah
 • 1 1/2 cawan tepung kastard
 • 1/2 cawan jagung bijirin kandungan (sama ada yang segar atau dibekukan jagung jagung – anti pembekuan
 • pertama) ditambah…
 • 1 sudu besar mentega

Cara penyediannya resepi puding jagung kastard chef wan :

 1. Campurkan tepung kastard dengan air dalam jag yang sehingga licin dan bahkan semua mereka. Tidak akan bergumpal. Menggunakan pemukul yang gembira…
 2. kemudian masukkan campuran ini di dalam periuk. Juga masukkan gula dan susu. Masak sehingga tebal, likat dan berkilat. Gunakan api sederhana besar. Jangan berhenti kacau sentiasa. Kemudian beliau mendapat cukup tidak berseri. Kira-kira 8-10 minit adunan akan mula menebal. Perlahan-lahan kecil api dan terus dikacau. Kemudian kira-kira 3-5 minit, doh akan menjadi benar-benar pekat, likat. Tutup api. Jika ianya masih cair, terus dikacau.
 3. letakkan satu spoonful besar mentega. Terus kacau sehingga mentega akan melebur. Adunan akan kelihatan cantik berkilat!
 4. masukkan doh dalam penaik nafsu hidangan atau bekas. Cool…
 5. dah boleh keras ia dipotong keping dan bertindak… Yummy!

Baca Juga : Resepi Puding Karamel Tanpa Telur Simple Tapi Sedap

Jika anda sudah tahu bagaimana untuk sebenar resepi puding kastard jagung, anda boleh cuba. Lebih-lebih lagi boleh melakukan tips kami puding kastard jagung di ResepiPuding.com. Mudah-mudahan berguna. Menyebarkan kebahagiaan.

Pencarian Resepi Terkini:

 • puding jagung kastard chef wan
 • resepi puding jagung chef wan

2 thoughts on “Resepi Puding Kastard Jagung Simple

Leave a Reply

Your email address will not be published.