Resepi Puding Kelapa Simple

Resepi Puding Kelapa – saya akan berkongsi kan resepi puding kelapa mudah dan segar sangat. Syawal telah mula merangkak jauhnya. Sila Hapus segala-galanya yang sihat.

Dijaga makan dengan pelbagai hidangan. Lemang, rendang, ketupat, sambal kacang, nasi briyani, nasi minyak, ayam masak merah dan banyak lagi. Setakat orang mengunjungi Majlis rumah terbuka, apabila semua orang akan ke klinik. Doktor membuat wang secara percuma.

Mungkin doktor boleh mendapatkan duit raya itu. Ianya hanya cerita memberitahu. Kisah upacara tersebut. Cerita tentang klinik dan rumah terbuka. Mengapa kita mendapat gambar kelapa ini? Lari dari tajuk lagi. Jika esei ini dilakukan… ia berasa kecewa dengan guru. Biasanya guru mengajar bahawa jika sebuah esei telah menjadi peneraju utama. Saya ingin membuat pendahuluan ini. Hihihiii…

Kelapa adalah buah-buahan yang serba boleh. Kelapa muda atau kelapa tua… dua adalah berguna. Kelapa tua adalah dalam santan. Digunakan untuk membuat ikan atau kek. Sudah tiba masanya bagi orang ramai untuk membeli santan. Abang lebih tua santan di gigi akan semakin baik.

Berbeza dengan orang yang lebih tua kesakitan. Hahahaa… Kelapa muda ini tidak begitu besar. Kita boleh melakukan sesuatu yang berbeza. resepi puding kelapa Memang mudah untuk dibuat. Kandungan seksa Muda dengan air. Kemudian mabuk dengan ais… ia adalah lazat dan selesa. Minum di bawah pokok apabila cuaca panas. Tidak menyedari bahawa satu pokok adalah kosong. Itulah sebabnya apa yang berlaku apabila rumah belakang.

Pokok kelapa adalah rendah di pinggir rumah dapur saya, buah-buahan telah pun siap. Berhati-hati daripada yang gondol asas. Anda boleh melihat bahawa badan boleh di sini. Siapakah yang sukar? Saya menjadi a pramupijat. Lebih-lebih lagi lazat, kelapa muda ini boleh digunakan untuk membuat puding. Puding kelapa. Adalah sukar bagi saya untuk mendapatkan resipi ini.

Keluar dengan rakan-rakan. Beliau dikatakan menggunakan 25 biji kelapa tua dan muda. Memang mulut saya untuk melakukannya. Saya juga mempunyai rakan-rakan dengan restoran-restoran. Beliau menjual satu puding kelapa sebanyak RM8.00. Saya juga membelanjakan wang bawah meja.

Hihihihiii… Kemudian anda boleh. Keseronokan keluarga saya selepas itu. Menikmati puding kelapa yang lembut, sejuk suasana tekak makan di bawah pokok belakang rumah. Ini evokes nostalgia kami sewa rumah di Labuan. jom kita lihat bahan-bahan resepi puding kelapa simple dan sedap.

Resepi Puding Kelapa
Resepi Puding Kelapa

Bahan-bahan resepi puding kelapa:

 • 1.2 liter air kelapa
 • (kelapa muda 2-3)
 • 1 liter susu dutch lady penuh krim
 • 500 ml santan
 • (guna santan kotak + masak air je, sonang…)
 • Gula secukup rasa
 • 1 paket serbuk Jeli (Aga jenama)
 • Masukkan santan

Cara Membuat resepi puding kelapa:

 1. masak gula bersama-sama dengan serbuk Jeli hingga mendidih dan muda santan
 2.  Campurkan susu dan santan. Kacau dan memadamkan api sebelum adunan mendidih.
 3. takut pecah minyak kelapa, x cantek)
 4. Masukkan isi kelapa muda ke dalam @ cawan cawan.
 5. Masukkan doh ke dalam acuan @ cawan. Biarkan sejuk seketika.
 6.  letakkan di dalam peti sejuk.
 7. ia adalah sejuk beku, ianya hanya spoonful nyam…: D

Read More : Resepi Puding Cendol Simple dan Sedap

sekian resepi puding kelapa mudah yang bisa anda cuba di rumah dan psti nya resepi tu akan membantu anda untuk membuat puding kelapa yang lebih sedap dan semoga bermanfaat. jangan lupa share yaa 🙂

One thought on “Resepi Puding Kelapa Simple

Leave a Reply

Your email address will not be published.