Resepi Puding Koktail Berkuah

Resepi Puding Koktail – Resepi koktail buah-buahan belajar dari Sue di sister-in-law. Kali pertama beliau pula makan terus kagum dengan menu koktail yang berkualiti ini. Pembelajaran untuk melakukan ini kerana en. Mintak suami Sue di cipta. Dia makan buah-buahan koktail resepi ni perkahwinan kitorang buat kali pertama. IPod perkataan, apa yang mereka bertanya kepadanya.

Jadi, Sue ingin berkongsi dengan anda semua Resipi mudah buah-buahan koktail. Ianya sangat mudah, terutamanya bagi orang-orang yang benar-benar tidak tahu bagaimana untuk memasak seperti ini resepi puding koktel berkuah … ni Sue Anda juga bisa cuba resepi puding trifle cocktail.

Baca Juga : Resepi Puding Kastard Jagung Simple

Inilah resipi. Mudah, murah lagi lazat… .. nyum nyumm nyummm… .. dan paling penting en.suami seperti ni jom liat bahan-bahannya :

Resepi Puding Koktail
Resepi Puding Koktail

Bahan-bahan resepi puding koktail berkuah :

 • 2 tin susu sejat
 • 1 boleh bagi lychee / penyakit longan
 • 1 boleh koktail buah-buahan
 • Ketulan nata de coco
 • sumi Jelly
 • sedikit perasa (garam dan gula)

Cara-cara untuk membuat resepi puding koktail buah buahan :

 1. Menggabungkan susu, penyakit longan air jus koktail, air ketulan nata de coco (mengambil air sahaja, buah-buahan diasingkan dalam bekas yang lain)
  campuran buah-buahan koktail
 2. Tambah sedikit gula (untuk menambah yang manis, jika anda suka) dan sedikit kecil garam.
 3. Kacau adunan sehingga gula dan garam juga boleh dimusnahkan atau Panaskan / masak di atas dapur selama beberapa ketika (keluar stim dan boleh padam api).
 4. Bila masak, biarkan untuk sejuk sebelum kemudian boleh memasukkan kandungan yang dibuang dengan sumi jelly.
 5. Letakkan ais, sedia untuk dihidangkan.
 6. Untuk lebih lazat, sejuk buah-buahan koktail Campurkan lebih awal di dalam peti sejuk terlebih dahulu. Jika anda suka makan tanpa ais, tidak perlu tambah gula dalam koktail sebagai campuran sudah manis.

Baca Juga : Resepi Puding Kastard Berkuah Koktail

Kenapa menambah spoonful gula jika anda makan dua ais? Mengapa ais akan melebur pulak kemudian rasa jadi koktail yang.

Sue lebih suka masak campuran susu dan air-air ke itu kerana dia ingin Pastikan masak Ketol-Ketol campuran buah-buahan. Ye la, objek-objek dalam bijih timah ni kita tidak tahu bagaimana untuk memprosesnya. Yang miskin jangan masak apa-apa, sekadar air park.

Jika anda mahu anda masak / panaskan semula berselang seli campuran huru-hara yang memastikan bahawa campuran digunakan agar berjalan lancar, maka snap masak baru lebih haba yang rendah. Sebahagian daripada campuran air itu akan menjadi tidak berseri apabila dicampurkan jika tidak dimasak dengan sempurna. Terkejut haba secara tiba-tiba bayi itu sebabnya mereka tidak mahu menggabungkan bersama-sama. Hehe.

Juga pastikan bahawa campuran pertama kandungan baru sejuk boleh masukkan buah-buahan lebih awal. Jika air punya tu jadi buah koktail, tidak sabar cukup koktail kita nanti. Jika saya tidak perlu memasak lagi gembira, saya bercampur-campur semua bahan-bahan tu, dikacau dengan teliti terus je masukkan buah-buahan, letak ais dan makan. nyum… nyum…

Senang je kan resipi resepi puding cocktail berkuah ? semoga berjaya…

2 thoughts on “Resepi Puding Koktail Berkuah

Leave a Reply

Your email address will not be published.