Resepi Puding Milo Simple

Resepi Puding Milo – Saya berikan Agar Milo berlapis pencuci mulut bersama Roslina akan dialu-alukan, rakan sebilik semasa Ramadan Umrah tempahan. Tetapi segala-galanya tidak dicapai apabila saya meletakkan di hospital untuk serangan batu buah pinggang. Ini mungkin kerana saya mengalami masalah kekurangan air dalam badan semasa di tanah suci. Memang tidak dinafikan bahawa saya kurang minum air, pertama kerana tidak banyak kesempatan untuk minum seberapa cepat dan kedua kerana kesukaran untuk Bilik Mandi terlalu sesak dek perhimpunan yang menyebabkan saya tidak minum banyak air.

Akhirnya saya meminta suami mengambil resepi puding kastard milo, lapisan ke wad apabila saya mendapati Roslina yang ingin melawat saya. Ini adalah kerana yang tidak mempunyai peluang untuk menjadi gambar yang terkini, telah dimakan oleh kanak-kanak. Walaupun gambar itu tidak cantik, saya ingin juga termasuk dalam blog sebagai rekod.

Prestasi juga adalah niat saya untuk melayan saya sebilik. Ia adalah hebat untuk melihat anda sekali lagi, bahkan di wad tersebut dan bukannya di rumah seperti yang dirancang. Jika kita mengikut rancangan asal, kita akan mempunyai Sarapan Pagi dengan nasi putih berlaukkan daging masak Kerutuk dengan timun dan udang paste. Itulah satu-satunya lelaki yang mampu mereka bentuk.

Baca Juga : Resepi Puding Mangga Sedap

Sekembalinya ke Agar lapisan Milo, saya benar-benar ingin menjadikan ini begitu. Sesiapa yang suka milo, ingin memesan ini resepi puding kastard milo. Jika anda tidak mahu sarang, kemudian adunan boleh juga dipotong dadu dan meletakkan ke dalam adunan susu. Segala-galanya adalah terpulang kepada kreativiti masing-masing. Saya boleh hanya 2 lapisan untuk setiap adunan, mungkin kerana ia adalah lebih dimasak. Izinkan saya mengambil satu resepi puding milo oreo sukatan cawan sendiri dari internet.

Resepi Puding Milo
Resepi Puding Milo

BAHAN-BAHAN resepi puding milo simple :

 • Pakej 1 (10 gram) untuk serbuk
 • 400 ml susu sejat
 • 800 ml air
 • daun 1 pandan, diikat
 • gula 3/4 cawan zarah
 • 3 sudu besar milo
 • Sedikit garam

Bagaimana untuk membuat resepi puding milo oreo :

 1. Membawa serbuk agar agar dan gula, kacau. Tuang susu sejat dan air. Masukkan daun pandan, membawa kepada rebus, guna api sederhana dan kacau sentiasa sehingga meninggalkan perintah untuk membubarkan dan keluarkan pandan itu.
 2. Untuk buat dua agar agar (kira-kira 600 ml). Satu bahagian telah ditambah kepada milo itu, dan lain meletakkan sedikit garam. Kacau dan Tuang ke dalam periuk yang berasingan dan biarkan haba.
 3. Ambil 200 ml adunan susu, tuangkan dalam kuali 8 inci x 8 inci x 1inci. Biarkan membekukan sedikit, kemudian tuangkan 200 ml adunan milo. Biar membekukan sedikit dan mengulangi lagi sehingga habis (3 lapisan 3 lapisan susu dan milo).
 4. Perlu disimpan dalam peti sejuk sehingga benar-benar keras. Potong dan Hidangkan. Sesuai dimakan sejuk sebagai pencuci mulut.

Baca Juga : Resepi Puding Koktail Berkuah

Nota resepi puding milo MAT gebu:-anda juga boleh mencalarkan permukaan setiap lapisan yang sedikit beku sebelum mencurah lapisan baru jika anda takut ia tidak melekat. Mat penapis setiap kali sebelum mencurah lapisan baru. Tembaga untuk itu mat, mat berehat atas tuala dapur yang telah moistened untuk mempercepatkan proses pembekuan dan dibawa lebih dekat kepada kipas. Nak mudah boleh disimpan dalam peti sejuk dengan pantas… semoga berjaya!!

One thought on “Resepi Puding Milo Simple

Leave a Reply

Your email address will not be published.