Resepi Puding Roti Simple

Resepi Puding Roti – Selepas melihat apa yang baki hirisan roti yang hampir tarikh luput Gardenia, saya pergi ke dapur untuk menyediakan puding roti. Puding roti adalah pencuci mulut yang disediakan dengan cepat dan rasa sangat lazat. Ya ia dari kiri untuk membuang hanya seperti itu, okay mencipta sesuatu yang boleh dinikmati bersama keluarga. Puding ini adalah lazat dimakan sahaja. Jika anda tidak suka manis, boleh mengurangkan gula 2 sudu besar atau 1/2 cawan sahaja. Semua terpulang kepada citarasa dan rasa masing-masing. ada banyak resipi puding roti. ada Resepi Puding roti kukus, resepi puding roti bakar, resepi puding roti karamel, resepi puding roti caremel, resepi puding roti marble, resepi puding roti sos kastard. semuanya terbaik dihidangkan samada untuk Sarapan Pagi atau minum petang. Biar Layan resepi yang saya gunakan hari. Saya suka untuk membuat puding roti sos kastard. Tidak, ianya lebih mudah dan menjimatkan.

Resepi Puding Roti
Resepi Puding Roti

Resepi Puding roti

masa:
Penyediaan: 10 minit | Memasak: 15 minit | Keseluruhan: 50 minit
Bilangan sajian: 1

Bahan-bahan resepi puding roti :

Bahan-bahan untuk mengisar dalam
• 4 hirisan roti *
• 2 telur *
• 1 boleh susu sejat (400ml) *
• 1 sudu teh esen vanila *
Bahan-bahan lain resepi puding roti
• 10 gm serbuk gelatin
• 1 cawan zarah gula
• 3 cawan air
• 2 camca besar marjerin
• 3 jenis pewarna A

Kaedah penyediaan puding roti:

1. masak serbuk agar-agar dan gula dengan air atas api dapur. Bilakah gula telah dibubarkan.
2. sementara itu, masukkan bahan-bahan yang bertanda * ke dalam blender (pengisar) dan adunan licin.
3. Tuang diadun menjadi suatu bentuk penyelesaian yang direbus gelatin.
4. kacau sentiasa sehingga thickens cecair.
5. Tambah marjerin dan kacau sehingga menggelegak penyelesaian. Tutup api dapur.
6. bahagikan penyelesaian puding kepada 3 bahagian. Cat setiap bahagian denganpewarna yang berbeza. (Jika anda menggunakan serbuk koko, Koko serbuk, Campurkan dengan penyelesaian satu bahagian puding).
7. basah hidangan penaik atau acuan pilihan dan penyelesaian sudu puding berselang-seli setiap bahagian. Sudu adunan secara berterusan, bermakna tidak perlu tunggu sehingga adunan keras ke dalam pan dah tu disendukkan. Jika kita ingin mendapat corak seperti di atas, kuali dan Condongkan sandal tu pan pada satu hujung jaditidak untuk jatuh. Kemudian mula menyenduk seli untuk adunan digunakan. Kembali kuali ke kedudukan asal dan biarkan puding keras.
8. letakkan ia di dalam peti sejuk. Hidangkan sejuk, sejuk itu sedap.

Demikian resepi puding roti kukus simple dari ResepiPuding.Com . Bila ada masa kosong, saya nak cuba resepi puding lain yang tak kalah sedap. Puding ni boleh makan ramai-ramai. Selamat mencuba dan jangan salahkan saya bila banyak orang minta buatkan lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.