Resepi Puding Triffle Sedap

Resepi Puding Triffle – Puding triffle adalah hidangan pencuci mulut yang disusun dalam lapisan dalam mangkuk triffle untuk menunjukkan lapisan lapisan pencuci mulut di dalamnya. Biasanya lapisan resepi puding trifle azlita bawah adalah kek, kemudian kastard, Jeli, buah-buahan, krim atau apa-apa yang disukai.

Saya belajar bagaimana untuk membuat triffle yang dengan menonton video dan resepi puding trifle cocktail dari internet. Amat teruja untuk membuatnya. Saya menyediakan ini triffle sebagai pencuci mulut di Jamuan bersama-sama dengan photoshoot dengan majalah. Saya sedang mencari flat sekata pada mangkuk triffle sehingga saya akhirnya menemuinya. Selain mangkuk triffle, saya juga menyediakan triffle dalam mangkuk footed kecil yang boleh dinikmati.

Mari kita menikmati resepi puding trifle coklat yang saya gunakan. Terdapat banyak cara untuk membuat triffle yang boleh dipelbagaikan mengikut kreativiti masing-masing, ada juga resepi puding trifle cheese , resepi puding trifle oreo dan masih banyak lagi. jom kita lihat bahan-bahan resepi puding triffle paling sedap.

Resepi Puding Triffle
Resepi Puding Triffle

Bahan-bahan resepi puding triffle hanieliza :

 • 1 paun pound cake
 • Jeli 2 kotak (merah dan hijau)
 • 1 sudu teh buah-buahan dalam tin
 • 1 sudu teh susu cair
 • 1 tin air
 • 7 sudu besar gula
 • 1/2 tin air + 4 sudu besar kastard
 • 300 ml Whipped cream
 • Buah Strawberi
 • triffle mangkuk

Cara membuat resepi puding triffle sedap:

 1. 1 lapisan; Susun kek paun yang telah dipotong kecil tin nipis dalam bekas. Tuangkan buah-buahan ke dalam kek. Boleh juga dihapuskan pada pangkal dan di sekeliling bekas sebelum ia dimasukkan ke dalam kek.
 2. lapisan ke-2; Kotak merah Jeli 1 masak dengan 2 cawan air sehingga dihancurkan. Tuangkan Jeli ke atas kek. Masukkan bahagian Jeli ini. Tuangkan Jeli yang lebih ke atas buah-buahan koktel. Dimasukkan ke dalam peti sejuk untuk menyejukkan. Jeli lebihan akan dimasukkan ke dalam bekas yang kecil dan boleh berwarna hijau, jika dikehendaki.
 3. 3 lapisan; Masak 1 sudu teh susu cair + 1 sudu teh + 7 sudu teh gula sehingga mendidih. Oleh yang demikian, minuman 4 camca besar tepung kastard dengan 1/2 tin air. Apabila susu itu tertakluk, Perlahankan api dan dimasukkan ke dalam campuran kastard, kacau sehingga tebal. Tuangkan kastard ke atas lapisan Jeli keras. Atas lapisan kastard, saya lapisan lapisan kek span dan Jeli kerana mangkuk kelihatan penuh.
 4. 4 lapisan; Letakkan krim sebat atas kastard supaya permukaan rata. Saya hanya sekitar dan pertengahan

Akhirnya Jeli yang dalam bekas kecil dipukul dengan yang kecil rotan dan Jeli Hang seli berselang-seli warna sekeliling bekas dan di Pusat juga. Kemudian susun buah strawberry di tengah-tengah. Saya hanya ditempatkan di krim seluruh dan disimpan Strawberi. Setiap rasa yang mereka.

Baca Juga : Resepi Puding Telur Mata Sapi Simple Tapi Sedap

Sekian resepi puding triffle sedap yang bisa anda cuba di rumah dan psti nya resepi tu akan membantu anda untuk membuat puding triffle yang lebih sedap dan semoga bermanfaat. jangan lupa share.

One thought on “Resepi Puding Triffle Sedap

Leave a Reply

Your email address will not be published.