Resepi Puding Trifle Mudah & Sedap

Resepi Puding Trifle – puding trifle adalah pencuci mulut yang disediakan dalam lapisan disalut di dalam mangkuk trifle untuk pencuci mulut menunjukkan lapisan di dalamnya. Lapisan biasanya lebih rendah adalah kek dan kastard, jelly, buah-buahan, krim atau apa-apa yang anda suka. Saya belajar bagaimana untuk melihat resepi puding trifle mudah bagaimana mencipta video dan resipi dari internet. Amat teruja untuk membuatnya. Aku memberikan puding trifle ini sebagai pencuci mulut di biliknya semasa photoshoot sebuah majalah. Saya mencari tempat yang sama walaupun mangkuk sehingga akhirnya menemuinya. Juga di dalam mangkuk, saya juga menyediakan mangkuk footed kecil resepi puding trifle cocktail boleh terus dinikmati.

Baca Juga : Resepi Puding Laici Sedap dan Mudah

Kini ia adalah diri-resipi yang saya gunakan. Terdapat banyak cara bagaimana anda boleh mencipta yang pelbagai dan mengikut kreativiti masing-masing, langsung tengok bahan-bahan cara buat puding trifle mudah dan sedap.

Resepi Puding Trifle
Resepi Puding Trifle

Bahan-bahan resepi puding trifle sedap :

 • 1 pek kek paun
 • 2 kotak Jeli (merah dan hijau)
 • 1 boleh buah-buahan dalam tin
 • 1 boleh susu sejat
 • 1 boleh air
 • 7 sudu besar gula
 • 4 sudu besar kastard + 1/2 boleh air
 • 300 ml Whipped cream
 • buah Strawberi Dalam mangkuk

Cara buat puding trifle sedap :

 1. Kisah kek paun bahawa saya memotong kecil bekas kecil yang nipis. Tuang jus buah-buahan ke dalam kek. Juga boleh diterapkan jem di bahagian bawah dan sekitar bekas sebelum disuap kek.
 2. kotak Jeli merah masak dengan dua cawan air sehingga dibubarkan. Tuangkan Jeli ke atas kek. Masukkan buah-buahan Jeli. Tuangkan Jeli buah-buahan koktel lagi. Dimasukkan ke dalam peti sejuk sejuk seketika. Lebihan letakkan Jeli di dalam bekas yang kecil dan boleh menjadi berwarna hijau jika anda suka.
 3. Dengan + 1 boleh dapat susu sejat 1 air + 7 sudu besar gula ke mendidih. By the way, Campurkan 4 sudu besar tepung kastard dengan 1/2 boleh air. Apabila susu itu tertakluk, perlahan api dan masukkan campuran tepung kastard, kacau sehingga tebal. Tuangkan kastard ke atas lapisan Jeli yang sukar. Atas lapisan kastard, saya berstrata lapisan kek span dan Jeli lagi kerana ingin melihat mangkuk penuh.
 4. Letakkan sebatan krim ke atas kastard sehingga permukaan licin. Saya hanya meletakkan sekitar pertengahan sahaja
 5. Akhirnya Jeli dalam bekas kecil dengan rotan kecil dan dipukul tsp Jeli ganti warna sekeliling bekas dan di tengah-tengah juga. Tahap Strawberi di tengah-tengah. Saya hanya meletakkan krim di sekitar dan kemudian diletakkan Strawberi. Rasa setiap adalah ya.

Baca Juga : Resepi Puding Gula Hangus Paling Sedap

Anda bisa coba resepi puding trifle lain. bisa coba resepi puding trifle mat gebuh, resepi puding trifle coklat atau resepi puding trifle hanieliza. Selepas selesai semua boleh lah tu makan puding trifle sedap tu.  Itu adalah resepi puding trifle mudah & sedap dari ResepiPuding.Com Mudah-mudahan berguna. Menyebarkan kebahagiaan, terimakasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.